• Facebook

oudepastorij-vlaamse-ardennen-de-valerius-de-saedeleer-routeoudepastorij-vlaamse-ardennen-de-goudbergwandelrouteoudepastorij-vlaamse-ardennen-mountainbiketocht-horebeke

Beleef de Vlaamse Ardennen

Wandelen

Het is een waar genot om in het hartje van de Vlaamse Ardennen te wandelen. Je kan er van de natuur genieten door vrij te wandelen in dit heuvelachtige landschap of je kan enkele bekende wandelroutes nemen die je door de kleine dorpjes voeren in de vlaamse ardennen. De gemeente Maarkedal heeft inmiddels diverse unieke wandelroutes uitgestippeld en ook de omringende steden Oudenaarde, Brakel en Ronse sparen tijd noch moeite om de liefhebbers van de Vlaamse Ardennen te verwennen.

Fietsen

De Vlaamse Ardennen zijn natuurlijk ook gekend voor de geweldige fietsheuvels die elke wielertoerist kunnen bekoren. De Eikenberg, taaienberg, Paterberg, Foreest klinken als muziek in de oren voor de fietsfanaat. Deze bergen liggen allemaal op een boogscheut van de Oude pastorij en zijn ideaal voor een leuke fietstocht. De bekende Ronde Van Vlaanderen is één van de rondes die zich grotendeels begeeft in de Vlaamse Ardennen. 

De mountainbikers worden hier natuurlijk niet vergeten. De bewegwijzerde route door Maarkedal en Ronse bestaat uit 2 lussen. De blauwe lus (25 km) loopt grotendeels door Maarkedal en wijkt een beetje uit naar Ronse. De Rode lus (27km) strekt zich voornamelijk over het grondgebied Ronse. 

Interessante links